Opening Close-Up

Op zaterdag 30 januari opent in EYE de tentoonstelling Close-Up – A New Generation Film and Video Artists in the Netherlands. Ontmoet deze nieuwe generatie samen met EXPOSED tijdens de exclusieve opening!

Speciaal voor deze avond geven alle kunstenaars jou een kijkje in hun creatieve keuken. Bezoek een Q&A gehost door Luuk Heezen of dans op de performance van Melanie Bonajo’s band ZaZaZoZo. Duik vervolgens in de tent van het Researchlab waar studenten van Nederlandse academies hun werk presenteren, en sluit je avond af met Disco Dolly Soundsystem.

De toegang tot het evenement en de preview van de tentoonstelling zijn gratis. We begroeten je graag om 20:30 uur met een welkomstdrankje van BOS.

PROGRAMMA

ZaZaZoZo
Melanie Bonajo (Close-Up) En Joseph Marzolla zetten een bijzondere muzikale performance neer. Beweeg je tussen Space Folk en Tribal Pop in deze artistieke totaalervaring.

Research Lab
Proef de verschillende perspectieven op film, kunst en wetenschap, die je worden voorgeschoteld door studenten van Nederlandse filmacademies.

Up Close: Studio Practice
Werp een blik achter de schermen bij de kunstenaars uit de tentoonstelling, en bekijk hier korte video’s die zij zelf hebben gefilmd, voor een inkijkje in hun werkproces.

Close Encounters
Moderator Luuk Heezen (Mister Motley Radio) gaat in gesprek met kunstenaars uit de tentoonstelling tijdens drie korte Q&A’s. Blok 1: Mariska de Groot en Felix Burger. Blok 2: Helen Dowling en Cristóbal León. Blok 3: Zachary Formwalt en Hamza Halloubi.

Disco Dolly Soundsystem
Saturday night fever? Imponeer de DJ’s met je dansmoves maak meteen kans op één van de vijftig vrijkaarten voor I love Vinyl in Disco Dolly, na afloop van de opening in EYE.

Hologram Workshop
Next generation plaatjes kijken: creëer je eigen hologram! Floortje Zonneveld (i.s.m. Cinekid) begeleidt je bij het maken van je eigen ruimtelijke ervaring van video. Het enige dat je nodig hebt is je smartphone.

Projectie EYE
Geen toekomst zonder verleden. EXPOSED dook in het archief van EYE en selecteerde experimentele films uit het begin van de vorige eeuw. Een sprong terug in de tijd, van 2016 naar 1916.

 

Attend here

Gerelateerde artikelen

Close-Up

Overview

Aftermovie EXPOSED x Close Up

Close-Up

Foto's

STILLS | EXPOSED x Close-Up

Close-Up

Interviews

Be nice or go away

Close-Up

Shortreads

EXPOSED x Close-Up