Opening Martin Scorsese

Op woensdagavond 24 mei neemt EXPOSED je mee in de wereld van regisseur Martin Scorsese. Ervaar deze avond als de personages uit onder andere Taxi Driver en The Wolf of Wall Street en verdiep je in thema’s als familie, geloof en geweld.

Wat kun je verwachten?

Om 20:30 begint de avond met de openingsspeech van Sandra den Hamer, directeur van EYE. Laat je als allereerste meenemen op speedtour door de tentoonstelling of worstel met morele dilemma’s uit Scorsese’s films. Waan je in de openingsscène van Taxi Driver, biecht je ergste zonden op aan priester Rikko Voorberg van de Pop-Up Kerk, ontdek de geheimen tot succes met onze eigen Jordan Belfort en wees getuige van een heuse bokswedstrijd die Raging Bull eer aandoet. DJ Jeff Solo zet de toon met het beste uit Scorsese’s soundtracks terwijl jij zelf aan de slag kan gaan met de op Goodfellas geïnspireerde illustraties van Stikstok. De veelbelovende Woody sluit de avond af met een eigenzinnige mix waarin geen genre te gek is.

Martin Scorsese: The Exhibition

De tentoonstelling belicht Scorsese’s inspiratiebronnen en toont de directe relatie tussen zijn leven en werk. Op grote projectieschermen zijn fragmenten uit zijn belangrijke films te zien te midden van ruim 400 objecten en documenten, waaronder nooit eerder getoonde foto’s, scripts en storyboards uit het privé-archief van Scorsese zelf en Robert De Niro.

Opening woensdag 24 mei 2017

De toegang tot het evenement en de tentoonstelling is gratis. We verwelkomen je graag om 20:30 met de programmaflyer en een consumptiebon. Voor meer informatie: attend op Facebook!

Beeldcredit: TAXI DRIVER © 1976, renewed 2004 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.