Het Groot Vermaeck

Komt dat zien!

Op vrijdag 12 december opent in EYE de tentoonstelling Jean Desmets droomfabriek. De avontuurlijke jaren van de film (1907-1916). EXPOSED neemt je op deze avond mee naar waar de cinemabeleving begon: de kermis. Tijdens Het Groot Vermaeck draaien jonge kunstenaars aan de knoppen, met een avondvullend programma vol zoet vermaak, wonderlijke belevingen en natuurlijk een preview van de tentoonstelling.

Programma

★ Jean Desmets droomfabriek.
De avontuurlijke jaren van de film (1907-1916) ★

Jean Desmet bracht begin vorige eeuw de magische wereld van de film naar het kermispubliek en opende later zijn geroemde bioscopen. Hij brak door de grenzen van de fantasie met zijn uitzonderlijke verzameling films. Om 20:30 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend door Sandra den Hamer, directeur EYE.

★ Subbacultcha! x EXPOSED ★
Subbacultcha! programeert het muzikale Groot Vermaeck. Ze brengen je drie rising stars uit hun collectie: Eerie Wanda, Beginners & DJ 12 Angry Monkeys.

★ EXPOSING | Expo & Veiling ★
Top notch kunstenaars Charlotte Greeven, Father Futureback, Floor von Dülmen Krumpelmann, Guy Vording, Judith van der Velden, Marilyn Sonneveld, Sanja Marusic, Tibor Koek maakten kunstwerken geïnspireerd op de films uit de collectie van Jean Desmet. Tijdens Het Groot Vermaeck veilt Lucas de Man, veilingmeester par excellence, de kunstwerken uit de expositie. Houd je euro’s in de aanslag en wie weet pronkt dit Nederlandse topstuk straks aan jouw schoorsteenmantel! De kunstwerken zijn allemaal in A1 formaat gemaakt.

★ De Sprekende Bioscope ★
De begeleiding van de stomme film lag ooit in handen van de explicateur. Vijf-koppig muziektheatercollectief Kofferband neemt je mee naar de hoogtijdagen van de explicateurs en herbeleeft met jou de jaren ‘10.

★ Lola Hoop ★
De classic kermis kan natuurlijk niet zonder acrobatiek. Lola Hoop neemt voor de gelegenheid al haar hoepels mee voor de grote hoelahoep show! Van klein tot groot, met lichtjes en zelfs met vlammen. Er zijn verschillende acts te zien gedurende de avond. Dit wil je zeker niet missen!

De toegang tot het evenement en de preview van de tentoonstelling is gratis.
We verwelkomen je om 20:30 uur graag met een cocktail.

Meer info Jean Desmet 

 

 

Gerelateerde artikelen

Jean Desmet

Foto's

Het Groot Vermaeck

Jean Desmet

Interviews

Kofferband

Jean Desmet

Interviews

Veiling & Expo

Jean Desmet

Longreads

Jean Desmets droomfabriek