IK ZIE | IK ZIE |

Als je kijkt, wat zie je dan?

Op vrijdag 24 april opent in EYE de tentoonstelling William Kentridge – If We Ever Get to Heaven. EXPOSED nodigt je uit om bij deze exclusieve preview aanwezig te zijn.

Tijdens de avond staat het maakproces centraal. Hoe construeer je je eigen realiteit? Welke invloed heeft het verleden daar op? Zien we eigenlijk wel hetzelfde? Op deze avond kijk je niet alleen met je eigen ogen, maar ook door die van William Kentridge. Deze Zuid-Afrikaanse kunstenaar maakt bijzondere animatiefilms, tekeningen en installaties die zijn opgebouwd uit film, geluid, muziek en sculpturale objecten. In zijn werk grijpt hij vaak terug op historische gebeurtenissen, en thema’s zoals sociale ongelijkheid en de tegenstrijdige aard van de mens.

EXPOSED serveert je een openingsavond vol verschillende perspectieven. Duik in het maakproces en bouw je eigen virtual reality bril, wees getuige van een illustrator aan het werk of teken je eigen animatie op 16mm film. Toe aan wat meer lichtzinnig vermaak? Dans op de beats van Radio Noet Noet of nip aan een cocktail gemixt door Absolut.

ZIE je de 24e!

IK ZIE | IK ZIE | opening tentoonstelling William Kentridge – If We Ever Get To Heaven

 

» Radio Noet-Noet «
Deze kleurrijke broeders nemen je mee op een muzikaal avontuur vol dampende Afrikaanse beats, disco en new wave. Met Radio Noet Noet gaan we dansend de nacht in!

» Daniel van Loenen «
Daniel van Loenen is trombonist of naar eigen zeggen ‘toeteraar’ in onder andere de band Knarsetand. Hij zal rond 21:00 de avond muzikaal inleiden met een spannende solo dus wees op tijd.

» Uitgeverij Wuft «
Bekijk de illustratoren van uitgeverij Wuft live aan het werk in de arena van EYE en neem hun illustraties mee naar huis door je eigen mini magazine samen te stellen in de Spectaculair Interactive Mini Magazine Machine (S.I.M.M.M.). 

» Brommerbios x EXPOSED «
Met een prachtig uitzicht over het IJ nestel je je voor de Brommerbios op het overdekte terras van EYE. Op deze mobiele buitenbioscoop kom je meer te weten over William Kentridge en zijn werk. 

21:30 –  23:00 Shield and Spear (Petter Ringbom)
23:00 – 00:30 TBA

» Floortje Zonneveld X Cinekid Festival «
Duik in het maakproces en bouw je eigen virtual reality bril van je smartphone. Kunstenares Floortje Zonneveld begeleidt deze workshop en laat je historische beelden in 3D in zien.

» WORM Rotterdam «
Maak je eigen animatie bij de workshop van WORM door op bestaande 16mm film te tekenen, te krassen en te manipuleren.
Het programma duurt van 21:00 tot 01:00

Gerelateerde artikelen

William Kentridge

Longreads

If We Ever Get to Heaven – Black and White Dancing Together

William Kentridge

Interviews

Brommerbios

William Kentridge

Foto's

IK ZIE |IK ZIE

William Kentridge

Interviews

Uitgeverij Wuft

William Kentridge

Longreads

De vele gezichten van Kentridge’s Ubu