Male Femininity

Vrijheid, eigenheid en acceptatie. Dat is de kern van de ballroom scene. Op 15 december organiseren we samen met fotograaf Bete van Meeuwen een avond in Eye die in het teken staat van vogue, vrouwelijkheid bij mannen, ballroom en jezelf zijn.

EXPOSED belicht cinema buiten de filmrol en projecteert door alle lagen van kunst en cultuur. Op onze events organiseren we samen met een jonge creative een programma rondom het werk en de keuzefilm van deze artiest.

Expo: Wisteria van Bete van Meeuwen
Bekijk als een van de eersten het nieuwe werk van Bete, haar fotoserie Wisteria. Een serie geboren uit de behoefte aan nieuwe benaderingen, nieuwe perspectieven op wat schoonheid is en kan zijn. Het is een verhaal over jongens die niet bang zijn om hun vrouwelijke kant te laten zien. Omdat macht ligt in het voelen van alle kanten van jezelf.

Performance: House of Vineyard
Het is het eerste huis in Nederland naar voorbeeld van de bekende ballroom houses uit de jaren 80 en een veilige haven voor iedereen. Vrijheid en verschillen worden er gevierd. Een deel van hun zelfexpressie is door “voguing”, een dansstijl die voortkwam uit de ballroom scene van Harlem: een gevestigde basis in de LGBTQ-dansscène.

Film: Father Figure van Bibi Fadlalla
Haar nieuwste film Father Figure gaat over voguing. Ze portretteert Guilliano (26), oprichter van een Rotterdamse vogue-dansgemeenschap en zijn vrienden. Zij vertellen op persoonlijke wijze over hun ervaringen met homofobie, racisme en uitsluiting in het dagelijks leven.

Muziek: Spikey Lee
Danser en choreograaf – maar ook DJ. Na de film voorziet Spikey ons van heerlijke house tunes!

👉 Dit event is gratis, maar voor de film moet je wel even je plek reserveren: eyefilm.nl/malefemininity

Beeld: Bete van Meeuwen – Perry Gits (model), Wouter Rave (stylist), Linus Thornéus (bloemist), Roos Snel (assistent), Wout Philippo (Make-up en Haar)

Foto's

Gerelateerde artikelen

Male Femininity

Interviews

Bete van Meeuwen: “Representatie in media maakt echt impact op hoe een bepaalde groep wordt gezien, maar ook op hoe zij naar zichzelf kijken.”