Opening tentoonstelling William Kentridge

De Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge keert terug naar Eye. In 2015 schonk hij Ten Drawings for Projection (1989-2011) aan het filmmuseum.  Deze tien werken betekenden voor Kentridge de grote doorbraak in de internationale kunstwereld. De werken belichten de bewogen geschiedenis van Zuid-Afrika.

★ Dada Masilo ★
Ze doet de klassieke balletdanseres op spitzen vergeten. De Zuid-Afrikaanse danseres en choreograaf Dada Masilo staat bekend om haar unieke en innovatieve interpretaties van klassieke balletten. Hiervoor won zij de Next Generation Prins Claus Prijs in 2018. Zie hoe Masilo in Eye een van deze stukken ten uitvoer brengt. Dit wil je niet missen! Lees haar verhaal op: https://medium.com/@ycreate

★ Artist Talk ★
Elke kunstenaar heeft z’n eigen maakproces. Raquel van Haver (beeldend kunstenaar), Sivan Breemhaar (eigenaar modelabel Afriek) en Miriam Pienneman (oprichter Township Film School I.AM.) komen vertellen over het maakproces van hun werk en de representatie van (Zuid-)Afrika in kunst, met Clayde Menso als moderator!

★ HF Young: The Dark Edition ★
Kom liggen in een van onze bedden, laat je ogen wennen aan het donker en geef je over aan Rosalie Wammes en perfumer & fragrance engineer Spyros. In een verduisterde zaal presenteren we samen met HF Young een speciaal programma voor iedereen die zich wilt ‘resetten’ om zich vervolgens helemaal open te kunnen stellen voor William Kentridge’s Ten Drawings for Projection in Eye óf zijn theater werk tijdens het Holland Festival.

★ Tenzers (Red Light Radio) ★
Twee broers met een sterk gevoel van solidariteit en een intense muzikale passie. Met Tenzers weet je nooit helemaal zeker wat je kunt verwachten; hun diverse en veelzijdige geluid is diep geworteld in house en techno, maar vertakt zich verder naar jazz, funk, soul, afro en disco.

★ Creatief als Kentridge ★
De animatiefilms van Kentridge bestaan uit vele houtskooltekeningen die continu veranderen: tekenen, gummen, vervagen en weer opnieuw tekenen. Ervaar zelf dit maakproces en maak een stop motion-film met je eigen houtskool creaties!

We verwelkomen je graag met een biertje van Oedipus Brewing!