EXPOSED on tour: fotorecap

Door Anna Meijer op


  Pic
s or it didn’t happen! We genieten nog even na van onze Bologna-reis met een verzameling foto’s. Naast de vele films kregen we ook geen genoeg van de stad en haar terrassen, gin-tonics en heerlijk Italiaans eten. Je neemt het EXPOSED team, een Airbnb appartement, stralende zon en een prachtige stad; dé ingrediënten voor een onvergetelijke werktrip. We hebben genoten! 

Vanaf ons appartement vetrokken we elke dag met de bus naar het Cinema Ritrovato meeting-point om te ontbijten en de plannen van de dag te bespreken met de andere ambassadeurs.

Op dag twee kregen we een rondleiding door de workshopruimte van Cineteca di Bologna, waar jonge kinderen in vijf dagen tijd hun eigen film kunnen produceren. Van het schrijven het script tot en met het filmen, alles komt hier aan bod.   
 


 


Cinema Lumière was de plek waar we onze dag begonnen. Naast filmzalen heeft Cinema Lumière ook een tentoonstellingsruimte, een prachtige bibliotheek en een hele leuke buitenbar. Met de programmaboekjes in onze hand maakten we iedere dag een selectie van de films die we wilden bekijken. 

 


Naast Piazza Maggiore werden er overdag ook in verschillende bioscopen in de stad films gedraaid. Het was absoluut niet verkeerd om midden op de dag even aan de hitte te ontsnappen.    

Tijdens het schrijven van onze artikelen of na afloop van een heftige film -zoals de uncut 3,5 uur durende versie van Apocalypse Now (1979) bijvoorbeeld- waren we toch wel toe aan een drankje, saluti!

Cinema Ritrovato 2016 was voor ons een geweldige ervaring. De prachtige films op groot scherm, de sfeer en de goede zorgen van de organisatie; tutto buono!  

 

Shortreads

5 films waar je enorme trek van krijgt

Shortreads

God’s Own Country: over snoeven, zwijgen en lenteachtig verliefd zijn

Interviews

Regisseur Wang Bing: ‘Er waren alleen aardappelen. Dus die aten we.’

Shortreads

Waarom we filmtheaters als fysieke plek moeten koesteren en stimuleren

Shortreads

Dit zijn de IDFA-films die je komende weken zéker moet zien

Interviews

Regisseur Daisuke Miyazaki: ‘Het met respect vernielen van de klassieke filmregels was super inspirerend voor me’