Vijf tips voor Imagine Film Festival 2017

Door Redactie op

Het Imagine Film Festival laat elf dagen het meest prikkelende zien op het gebied van fantasy, sciencefiction, horror, martial arts en anime. Het programma op de alweer 33e editie is overvol. Daarom helpt EXPOSED een handje: de teamleden tippen de meest spraakmakende films van het festival.

All In the Family
Naomi: Vroeger fantaseerde ik vaak over dat mijn familie nét wat bijzonderder was, dat er meer spannende dingen in mijn leven zouden gebeuren. Wie weet kom ik hier na de shorts (waaronder A Perfect Blue Sky) met het thema All In the Family wel volledig op terug.

Draaitijden:
17-04: 11.20
20-04:  13.30

Get Out
Aramis: Ik kijk al een tijdje uit naar de film Get Out. Regisseur Jordan Peele, beter bekend als onderdeel van het comedy duo Key & Peele, een van de beste comedyshows sinds Chappelle’s Show, maakt hiermee zijn debuut en vertelt in zijn film een horrorverhaal dat hij betrekt op de spanning tussen de witte en zwarte bevolking.

Draaitijden:
12-04: 19.15 en 21.45
14-04: 19.50

The Girl With All the Gifts
Timo: Heel veel invasie-films zijn vrij saai: de wezens van buiten, of het nou zombies of aliens zijn, zijn de boosdoeners. Een stel hoofpersonages moet ze afschieten, of vluchten. Ik vind het vet als ‘boosdoeners’ moreel ambigu zijn. Dat is zo vet aan The Girl With All the Gifts: het hoofdpersonage is een hybride wezen, deels mens, deels zombie. Dat dwingt je na te denken over de inherente slechtheid van zombies.

Draaitijden:
17-04: 21.30

The Greasy Strangler
Madé: Sinds Train to Busan, sta ik open voor horror. Spontaan stuitte ik op deze horrorkomedie. Het visuele aspect trok gelijk mijn aandacht: vader en zoon, roze gekleed en ongegeneerd, een stadswandeling gevend langs ‘zogenaamde historische’ plekken uit het discotijdperk. Door quotes als ‘You claimed her pussy, but you never claimed her heart’, ga ik zeker naar deze film.

Draaitijden:
13/04: 19.25
20/04: 21.40

Raw
Lon: Raw gaat over de zestienjarige Justine die principieel vegetariër is, maar wanneer ze op de universiteit komt wordt ze tijdens de ontgroening verplicht om een konijn te eten. Al snel heeft ze behoefte aan meer vlees. Ik probeer nu al zeker een half jaar vegetariër te zijn, maar ook mijn hunkering naar vlees speelt nog wel eens de kop op, en dan kan ik mezelf niet meer in bedwang houden…

Draaitijden:
14-04: 22.10
17-04: 15.00

Voor het volledige programma van het Imagine Filmfestival, zie de website.

Shortreads

Dit moet je deze lente zien in Eye

Shortreads

Deze vijf Scorsese-films mag je aankomende zomer zeker niet missen

Shortreads

Get Out is niet alleen een satire op de VS, de film gaat ook over ons

Interviews

Het nieuwe EXPOSED-team interviewt zichzelf

Interviews

SMIB uit Zuidoost: ‘Verwacht chaos bij ons optreden’

Shortreads

Elf horrorfilms voor een geslaagde Halloween