Marketing- en communicatie medewerker Femke Pijls: ‘De combinatie tussen online en offline, dat is wat ik zo cool vind’

Door Redactie op

Ontmoet het EXPOSED-team. Vandaag stellen we je voor aan Femke Pijls van marketing en communicatie.

Hoi Femke. Wat ga jij doen bij EXPOSED?
“Ik ben verantwoordelijk voor de social media. Dat betekent dat ik de strategie bedenk voor de verschillende kanalen van EXPOSED, en deze uitvoer. Wat hier bij komt kijken is het zoeken en benaderen van relevante mediapartners in de kunst- en cultuurscene voor toffe samenwerkingen. Dus als je je aangesproken voelt, mail ons! Verder maak ik content voor het online magazine en zijn we bezig met het opzetten van een nieuwsbrief met highlights van onze artikelen en events. In aanloop naar en tijdens het event zijn we allemaal verantwoordelijk voor één programmaonderdeel, waardoor ik dus ook offline leuke dingen mag doen. Dat is precies wat ik zo cool vind aan EXPOSED: de combinatie tussen on- en offline.”

Vanuit welke achtergrond ben je bij EXPOSED terecht gekomen?
Ik heb een bachelor Algemene cultuurwetenschappen gevolgd aan de UvA en een master Comparative Arts and Media Studies aan de VU. Wat ik altijd leuk heb gevonden is schrijven, maar ik wist nooit in welke vorm ik dit wilde uitvoeren. Toen in de loop van de jaren online een steeds grotere rol ging spelen, zag ik mezelf daar eigenlijk wel ‘iets’ mee doen. Alleen wist ik nog steeds niet precies hoe, ik zag mezelf niet werken bij een modeblog en ik durfde ook niet echt iets voor mezelf te beginnen. Tijdens mijn stage, afgelopen jaar bij de webredactie van het Stedelijk Museum Amsterdam kwam ik erachter hoe leuk ik het vind om creatief na te mogen denken en hoe tof het is om kunst en cultuur online onder de aandacht te brengen. Dat het produceren van content in de vorm van geschreven stukken daarbij hoort maakte de cirkel rond.

Je bent veel met cultuur bezig, wat zijn je favoriete plekken voor cultuur in Amsterdam?
Oef, zoveel: het Stedelijk Museum voor de mooiste en meest vernieuwende tentoonstellingen. Studio/K, Kriterion en EYE om naar de film te gaan. De School om te dansen en vette randprogrammering. En Lente Kabinet en Dekmantel zijn mijn lievelingsfestivals.

Wat is je favoriete plek voor kunst en cultuur online?
ID Magazine, Overdose, CJP en Fly Art Productions

Wie aan EYE denkt, denkt aan film. In welke film zou je een rol willen spelen?
Ik zou graag een rol willen spelen in de film Burnt (John Wells, 2015) als de vrouwelijke souschef Helene. Een nogal cliché film, maar waarin echt het allerlekkerst gekookt wordt. Hoe leuk zou het zijn om zó belachelijk goed te kunnen koken en dan ook nog verkering te krijgen met de behoorlijk hete chef? Count me in.

Van welke film zou je het einde willen veranderen?
Van de Titanic natuurlijk! We weten na negentien jaar inmiddels allemaal wel dat het stuk drijfhout groot genoeg was voor twee personen, Leo.

Male Femininity

Interviews

Bete van Meeuwen: “Representatie in media maakt echt impact op hoe een bepaalde groep wordt gezien, maar ook op hoe zij naar zichzelf kijken.”

Interviews

De Nederlandse Filmnacht: interview met acteur Jonas Smulders

Shortreads

Interview met Cesar Majorana: “Sowieso mogen sommige bioscopen hun snack-game upgraden”

Interviews

EXPOSED interviewt op IDFA: ‘Op basis van je facebookdata kreeg iedereen een pilletje…’

Interviews

Kunstenaar Rafaël Rozendaal: ‘Ik hou niet van verhalende kunst, ik hou van kunst die totaal niet duidelijk is’

Interviews

Filmmaker Cao Guimarães: ‘Ik zal het leven altijd verkiezen boven kunst’