Productieleider Martin: ‘Ik moet nog een hartig woordje spreken met Jeroen Krabbé’

Door Redactie op

Ontmoet het EXPOSED-team. Vandaag stellen we je voor aan productieleider Martin van der Heide.

Wat ga je doen bij EXPOSED?
“Bij EXPOSED werken we allemaal samen aan de openingsevenementen van de tentoonstellingen van EYE. Ik neem daarbij voornamelijk de productionele kant op me. Ik probeer er dus voor te zorgen dat alles tijdens de evenementen vlekkeloos verloopt, een heel leuke taak! Daarnaast heb ik voor het komende evenement ook veel meegewerkt aan de programmering.”

Wat is je achtergrond?
“Ik was altijd veel met taal bezig: ik studeerde communicatie- en informatiewetenschappen in Utrecht en schreef voor de muziekblog Kult Kwartier. Met een paar vrienden interviewden we onder anderen muzikanten als Kaytranada en Jarreau Vandal, en schreven we reportages over 5 Days Off en Solar. Ik kwam tweeënhalfjaar geleden bij het cultuurhuis Studio/K (in Amsterdam-Oost) terecht als copywriter en werd daar later programmeur. Nu zit ik bij Studio/K in het bestuur en ben ik nog steeds met de marketing bezig, maar daarnaast met meer productionele werkzaamheden. Oh, en ik maak ook nog muziek, die je hier kan horen (de bovenste reactie onder de video geeft overigens een verdiepende kijk op de muziekwereld). Een best gevarieerde achtergrond dus.” 

Wat is de beste film die je dit jaar zag?
“In de Uitkijk draaien ze de laatste tijd iedere zondag één van de Godfather-films. Dat romantische zaaltje en dan die nostalgische films, dat is geweldig.”

Van welke film zou je het einde willen veranderen?
“Ik zou het einde van de verfilming van De Ontdekking van de Hemel willen veranderen. Ook het middenstuk, trouwens. En het begin. Wat een aanfluiting was dat.”

Wie uit de filmwereld zou je willen ontmoeten?
“Jeroen Krabbé dan maar, dan kunnen we een hartig woordje spreken over zijn verfilming van De Ontdekking van de Hemel.”

In welke film zou je een rol willen spelen?
“Een beetje cliché, maar ik ga voor Pulp Fiction, simpelweg omdat vrijwel alles eraan heel erg cool is. De sfeer, de muziek en vooral ook de karakters. Natuurlijk Vincent Vega en Jules, maar de allergrootste held is toch wel The Wolf, gespeeld door Harvey Keitel. Hij stelt zichzelf voor met de zin: ’I’m Winston Wolf, I solve problems.’ Dat lijkt me wel wat.”

Interviews

Kostuumontwerper Sandy Powell: ‘Zoals Marty zegt: de schurken zijn meestal het best gekleed.’

Interviews

DJ Jeff Solo en illustrator Stikstok: ‘In Scorsese’s films hebben alle kleine dingen betekenis’

Shortreads

De vijf mooiste Nederlandstalige filmdialogen

Celluloid

Shortreads

Zo ziet een week uit het leven van regisseur Jeroen Dankers eruit

Interviews

SMIB uit Zuidoost: ‘Verwacht chaos bij ons optreden’

Overview

EYE zoekt: zes gemotiveerde cultuurtalenten voor EXPOSED