Zeven redenen om nú naar Close-Up te gaan

Door Femke Pijls op

Buiten is het warm en dat vinden we lekker. Maar wat ook lekker is, is een uurtje afkoelen in een ruimte vol moois. Zie daar: Close-up. 

De groepstentoonstelling Close-Up – A New Generation of Film and Video Artists in the Netherlands bestaat uit film- en videowerken en ruimtelijke installaties. Deze tentoonstelling laat niet alleen zien hoe film, video en beeldende kunst steeds meer in elkaar overlopen, maar ook hoe vanzelfsprekend film en video is in het werk van deze hedendaagse kunstenaars.

Omdat Close-Up nog precies elf dagen te zien is, presenteren wij zeven redenen om deze expo nú te bezoeken. 

1. Maar liefst veertien verschillende kunstenaars stellen hun werk tentoon in één ruimte; zoveel jong talent bij elkaar moet je wel supporten, toch?

2. Het eerste werk dat je ziet als je de ruimte binnenkomt heeft fantastische kleuren en een dromerige sfeer. Het sluit perfect aan bij het heerlijke lenteweer van nu.

 

3. De zomertijd is ingegaan, dat betekent vooral héél véél licht: voel jij de behoefte om soms even een fijn donker plekje op te zoeken? Dat kan bij Close-Up! Een donkere zaal, met videokunst. Heerlijk vertoeven, lijkt ons. 

4. Weet je nog die lavalamp van vroeger? Zoiets is ook te zien bij Close-Up maar dan gigantisch groot en tien keer zo mooi. 

5. Dit is de eerste keer dat EYE een podium biedt aan zoveel jong talent tegelijk. Daardoor is er ook voor ieder wat wils; van je altijd stonede broertje tot je oma, neem mee, neem mee! 

6. Het werk van Melanie Bonajo, Economy of Love (2015), focust volledig op het menselijk lichaam door middel van een zoektocht naar intimiteit en genot. Hoe dit precies werkt in een tentoonstellingsruimte? Iets met liggen, kussens en licht- ervaar het zelf!

7. Nog steeds niet overtuigd? Dit weekend gaat het regenen en wordt het 12 (!) graden, dus kom nou maar gewoon. 

 

Info:

De tentoonstelling is elke dag geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

De tentoonstelling loopt nog t/m 22 mei. 

Ryoji Ikeda

Overview

Ikeda: in dialoog met de wereld

Ryoji Ikeda

Overview

Ryoji Ikeda, Rei Naito en de Japanse kunst van het sublieme: van natuurfenomeen tot pixelpatroon

Jesper Just

Longreads

Van het witte doek naar de white cube: in Jesper Justs werk vervagen de grenzen tussen film en beeldende kunst

Longreads

Ik nam de achtjarige tweeling Rosie en Viv mee naar de tentoonstelling Locus in EYE

Interviews

Kunstenaar Rafaël Rozendaal: ‘Ik hou niet van verhalende kunst, ik hou van kunst die totaal niet duidelijk is’

Interviews

Filmmaker Cao Guimarães: ‘Ik zal het leven altijd verkiezen boven kunst’