Zeven vragen aan eventmanager Anna Meijer

Door Redactie op

Ontmoet het EXPOSED-team. Vandaag stellen we je voor aan Anna Meijer (25), eventmanager.

Vertel, wat ga jij bij EXPOSED doen?
“Als eventmanager zorg ik ervoor dat iedereen uit het team zijn taken goed doet en uitvoert. Ik houd het overzicht. Dat betekent dat ik van alles wat mag gaan doen: het online magazine, de social media, maar ook de productie en het programmeren van de EXPOSED events.” 

En dat doe je bij EYE, het filmmuseum van Nederland. Hoe is jouw liefde voor film ontstaan?
“Het eerste dat ik me kan herinneren zijn de arthousefilms op zondagochtend na Villa Achterwerk, een expositie van Rineke Dijkstra in de Hallen en naar de film in de Filmschuur. Ik denk dat door deze dingen mijn liefde voor fotografie en beeld is ontstaan.”

 

Bij liefde alleen is het niet gebleven.
“Dat klopt. Tijdens mijn studie liep ik verschillende stages die met beeld te maken hebben. Ik ben fotograaf geweest bij Mediamatic en ik was freelance beeldredacteur bij een tijdschrift. Mijn master scriptie wijdde ik aan backstage rock & roll fotografie. Inmiddels ben ik online manager bij Lomography Benelux [voor analoge fotografie, red].”

Van wat voor fotografie hou je?
“Ik hou van rebelse fotografie. Van afwijkingen in het beeld, een raar perspectief of bijzondere personen. Ook hou ik van (zwart-wit) straatfotografie en natuurlijk gaat mijn voorkeur uit naar analoog. Ik zag laatst de documentaire over Nan Goldin [Amerikaanse fotograaf] en ik vind haar en haar beelden echt geweldig, ze zijn intiem maar zijn tegelijkertijd ook rauw.”

En qua film? Wat is de beste film die je dit jaar zag?
“Dat is toch wel The Lobster. Zo’n weird verhaal! Ik heb genoten van de ietwat donkere humor, maar ook het vraagstuk die deze film behandelt: namelijk de sociale druk van tegenwoordig en moderne relaties. Dat interesseert me.”

In welke film zou jij wel een rol willen spelen?
“In een film van Wes Anderson, met als eerste keuze Moonrise Kingdom. Waarom? De kleuren, de symmetrie, het verhaal, de romantiek, de outfits – het is allemaal mijn lievelings.

In juni is het eerste event van EXPOSED. Waarom zouden we moeten komen?
Waar kun je de zomer beter beginnen? We gaan dansen, biertjes drinken, schilderen met licht en in het diepe duiken.”

Male Femininity

Interviews

Bete van Meeuwen: “Representatie in media maakt echt impact op hoe een bepaalde groep wordt gezien, maar ook op hoe zij naar zichzelf kijken.”

Shortreads

5 zomerfilms om na een snikhete dag de avond door te komen

Interviews

Interview met Colin Benders over muziek maken en oneindigheid

Interviews

EXPOSED interviewt op IDFA: ‘Op basis van je facebookdata kreeg iedereen een pilletje…’

Interviews

Kunstenaar Rafaël Rozendaal: ‘Ik hou niet van verhalende kunst, ik hou van kunst die totaal niet duidelijk is’

Interviews

Filmmaker Cao Guimarães: ‘Ik zal het leven altijd verkiezen boven kunst’