Zo ziet een week uit het leven van regisseur Jeroen Dankers eruit

Door Redactie op

In het kader van de tentoonstelling Celluloid daagt EXPOSED een aantal inspirerende, jonge makers uit om één week analoog te gaan. Mét de bijzondere Sprocket Rocket camera van Lomography die de sprocket gaatjes op het filmrolletje belicht.

Onze tweede deelnemer van deze serie is Jeroen Dankers, regisseur. Jeroen nam de camera mee toen hij de nieuwe videoclip van rapper Yung Nnelg draaide, voordat hij in een donker hol verdween om de clip te monteren.

 

Wat gebeurde er in de tijd dat jij de camera tot je beschikking had?

“Ik draaide de nieuwe videoclip van Yung Nnelg, een rapper uit Amsterdam Zuidoost. Hij had mij gevraagd de eerste video voor zijn nieuwe EP ‘Contra’ te maken. Aan het begin van de week draaide ik de video, de rest van de week zat ik in een donker hol te monteren.”

Op welke momenten besloot je een foto te schieten?

“In deze week was ik heel druk dus lag de focus niet echt op het maken van deze foto’s. Zelf heb ik altijd een analoge camera bij me, fotografeer ik veel met mijn iPhone en daarnaast ben ik voor mijn werk continu met beeld bezig. Dus het was heel lastig om momenten te vinden om met deze camera ook nog wat vast te leggen. Op de draaidag heb ik wat foto’s gemaakt.”

Wie zijn er te zien op de foto’s?

“Op de foto’s zien we Glenn (Yung Nnelg) op verschillende locaties uit de video en het nieuwe kantoor van New Amsterdam Film Company waar ik werk als regisseur.”

Hoe inspireert fotografie jou als artiest?

“Misschien raak ik eerder door de werkwijze of intuïtie van een andere maker geïnspireerd dan daadwerkelijk door de fotografie. Dat neemt niet weg dat ik wel gevoelig ben voor beeld, in welke vorm dan ook.”


Bekijk hieronder de volledig analoge videoclip van Yung Nnelg, geregisseerd door Jeroen Dankers:

 

 

 

Gerelateerd aan evenement

Opening Celluloid

Gerelateerd aan evenement

Opening Celluloid

Interviews

Interview met Viktor van der Valk en Jeroen Scholten van Aschat: ‘Ik hoop dat ik nog lang op de verbeelding durf vertrouwen’

Video

Eyeshadow x Yung Nnelg: Akira

Shortreads

Vooruitblik: hoe regisseur David-Jan Bronsgeest een deal sloot met Paramount Pictures

Interviews

Rapper Benjamin Fro: “Ik probeer mensen eerst stil te laten staan om ze vervolgens in beweging te brengen”

Interviews

EXPOSED interviewt op IDFA: ‘Op basis van je facebookdata kreeg iedereen een pilletje…’

Interviews

Filmmaker Cao Guimarães: ‘Ik zal het leven altijd verkiezen boven kunst’